Alapítványunkat 1993-ban hoztuk létre Lengyeltóti Városban, a kizárólag gyerek tagsággal működő, Ördöngös Táncegyüttes fenntartásának támogatására. Az alapítvány ezt a tevékenységét az évek során kisebb-nagyobb sikerrel végezte, azonban az együttes jelenlegi működése, működési profiljának gazdagodása a háttérben húzódó eredményes alapítványi munkát tükrözi.

Jelenleg 30 fő gyermek és ifjú korú táncossal működik az együttes, azonban a tevékenységek által közvetetten 120-150 fő érintett, továbbá a település, illetve a szomszédos és a kistérség településeinek lakossága. Az együttes tagjai között több középiskolás is van. Nagy büszkeség számunkra, hogy a továbbtanuló diákok, szinte valamennyien, más iskolába kerülésük után is folytatják az együttesi munkát.

Az Ördöngös nevet azért választottuk, mert az együttesünk tagjai, mindig vidám és csintalan gyerekek, akár a kisördögök.  

Azon kevés gyerekegyüttesek közé tartozunk, akik akár egy órás, mozgalmas és tartalmas műsorral is fel tudunk lépni. Ennek köszönhetően számtalan meghívást kapunk Somogy megyében, falunapokra, városi rendezvényekre, de akár külföldi fesztiválokra is. Jártunk már Erdélyben, Németországban, Szlovákiában, Horvátországban és Lengyelországban is.

Ma már elmondhatjuk, hogy az alapítvány nemcsak az együttes fenntartását segíti, hanem fontos céljául tűzte ki, hogy a csatlakozó gyerekek számára ne csupán a táncolás és fellépési lehetőségek élményét adja, hanem, olyan többlettel szolgáljon, amivel hozzájárulhat a társadalom értékeihez a művészetet értő, és kedvelő közönség neveléséhez. Hiszen nem lehet mindenkiből professzionális művész. Bár az alapítvány már azzal is büszkélkedhet, hogy több gyerektáncosa választotta a hivatásos táncosi pályát. Azonban a legfontosabbnak mégis azt tartjuk, hogy olyan gyereki közösséget fogjunk össze, akik jól érzik magukat együtt, és hogy ez az együttlét hasznos tartalommal van megtöltve.

 

 

Állandó rendezvényeink : 

  • Ördöngös Pünkösdölő

Ezt a programot minden év Pünkösd vasárnapján rendezzük vendég együttesek részvételével.

 

Állandó rendezvényeink mellett számos időszaki programot is szervezünk és a város kulturális életében aktívan részt veszünk.

 

Minden táncot szerető érdeklödőt szívesen látunk rendezvényeinken, műsorainkon!

 

vissza