Egy kis tanmese talán senkinek se árt!?


 

 

 

Kedves Táncosok és Szülők!

 

Ahhoz, hogy a táncosok egységesen és szépen mutassanak, kérem Önöket, hogy a mellékelt keményítési útmutatást pontosan kövessék.

A ruhadarabok keményítésére maximum egy évben négy alkalommal van szükség, ami függhet a ruhadarabok tárolásától vagy az általunk külön kért alkalmaktól (pl. versenyek, különleges fellépések, stb.). Ezen kívül kérjük a ruhák megfelelő helyigényét és szellőzését biztosítani, ami ahhoz szükséges, hogy minél kevesebb alkalommal kelljen újrakeményíteni.

Fontos, hogy nem kell minden ruhadarabot keményíteni. A fiúk kanásznadrágját és a lányok alsószoknyáit a mellékelt útmutató szerint, az ingeket és ingvállakat szintén az útmutatás alapján, de hígabb főzettel keményítsék. Egyéb ruhadarabokat nem kell keményíteni!

 A ruhadarabok keményítése

(por alapú Búzakeményítővel)

             A flakon tartalmának felét 1dl hideg vízzel csomómentesre elkeverjük, majd felhígítjuk 3dl-re. Ezt követően 3 liter, forrásban lévő vízbe öntjük folyamatos keverés közben. Az így nyert főzetet annyi vízzel hígítjuk, hogy az előzőleg kimosott és megSZÁRdt ruhadarabokat ellepje. A ruhadarabokat a keményítős lében minimum 20 percig állni hagyjuk. Ezután a ruhákat kézzel kicsavarjuk, és félnedvesre hagyjuk száradni.

            FONTOS!!!    A ruhákat félnedvesen vasaljuk, de ne visszanedvesítve.

Köszönjük gondos odafigyelésüket.

 

                                                                                  Varga Inci és Tóth Tibor János

 

 

 

vissza