Az Együttes tagjai a kistérség településeinek diákjaiból szerveződnek. Zömében Lengyeltóti település lakói, de van közöttük hácsi, öreglaki, somogyvári, szőlősgyöröki, gyugyi, sőt még fonyódi tanuló is. Azonban fő jellemzőnk, hogy a Lengyeltóti Fodor András Óvoda Iskola és Szakszolgálat Művészeti Iskolájának néptánc tanszakára járnak vagy jártak, de a továbbtanulás után is visszajárnak táncolni az ÖRDÖNGÖS-be.

Azt azonban tudni kell, hogy ÖRDONGÖS tag csak az lehet, aki azt megfelelő módon kiérdemelte. Azaz nem mindenki ÖRDÖNGÖS, aki néptánc tanszakos!

A korosztályt tekintve a legfiatalabbjaink 4. osztályosan kerülhetnek be. A legidősebbek pedig addig maradnak, amíg csak akarnak. Ennek köszönhetően nagyon vegyes képet mutatunk, hiszen vannak köztünk 9 évesek és akár 22 éves veteránok is.

Ők a mi aktív tagjaink. Megismerhetők az alábbi linkre kattintva.

Aktívak csak aktívan

 

Vannak olyan tagjaink, akik a továbbtanulás után nem tudnak már visszajárni, vagy csak nagyon ritkán, de folyamatosan követik és segítik az együttes munkáját. Néhányuk azért nem tud aktív tagja maradni az együttesnek, mert magát a táncművészeti pályát választotta élete céljának, másokat pedig olyan messze sodorták tanulmányai, hogy emiatt nem tud velünk lenni. Őrájuk nagyon büszkék vagyunk, és példaképeinkként tekintünk rájuk, legyenek ők táncművészek vagy akár orvostanhallgatók.

Ők a mi öreg fiaink és lányaink, akiket örökös és tiszteletbeli ÖRDÖNGÖS-öknek tekintünk. Megismerhetők az alábbi linkre kattintva.

Öreg fiúk és lányok

 

Itt azok a gyerektáncosok találhatók, akiknek köszönhetjük együttesünk első sikereit. Ha ők nem lettek volna, ma mi sem lehetnénk ÖRDÖNGÖS-ök.

 

Első Ördöngösök

 

Volt tagoknak azokat tekintjük, akik valamikor hosszabb ideig táncoltak az ÖRDÖNGÖS-ben, de úgy döntöttek, hogy …

De azért őket is szeretjük!

Ők is tagjaink voltak

vissza